5x eiken salontafels voor een stijlvolle woonkamer

Het kiezen van de juiste salontafel kan een wereld van verschil maken in je interieur. Eiken salontafels van massief hout zijn bijzonder populair vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en tijdloze uitstraling. In deze blog bespreken we vijf prachtige eiken salontafels uit de Sav & Økse collectie die zowel stijlvol als functioneel zijn.

1. Olfi Salontafel

De Olfi Salontafel is een ronde tafel met een diameter van 70 cm, gemaakt van massief eikenhout. De tafel kenmerkt zich door taps toelopende poten die door het blad heen steken, wat niet alleen een stevige constructie biedt, maar ook een uniek detail toevoegt. Deze tafel past perfect in zowel moderne als klassieke interieurs, dankzij het tijdloze ontwerp en natuurlijke houtnerven van het eikenhout.

2. Tomrer Salontafel Driehoek

Voor wie op zoek is naar een speelse en eigentijdse toevoeging aan de woonkamer, is de driehoekige Tomrer salontafel een uitstekende keuze. De driehoekige vorm en de strakke lijnen zorgen voor een moderne uitstraling. Gemaakt van eikenhout met een optionele Fenix toplaag, biedt deze tafel extra krasbestendigheid en een zachte 'soft touch' afwerking. De Tomrer is perfect voor het creëren van een lichte en luchtige sfeer in de ruimte. Verkrijgbaar in drie afmetingen, waardoor het geschikt  is voor verschillende woonruimtes en indelingen.

3. Mikko Salontafel

De Mikko is een vierkante salontafel van 62x62 cm, met een 'zwevend' blad dat een minimalistische en moderne uitstraling geeft. De tafel is vervaardigd uit massief eikenhout en afgewerkt met een matte lak, wat zorgt voor een elegante en tijdloze look. De afgeronde hoeken maken deze eiken salontafel extra kindvriendelijk, zonder concessies te doen aan de stijl.

4. Sød Bijzettafel

De Sød biedt veelzijdigheid in ontwerp en gebruik. Dit tafeltje is verkrijgbaar in een diameter van 40 cm en is perfect als bijzettafel of compact centraal meubelstuk. Gemaakt van massief eikenhout, straalt de Sød eenvoud en elegantie uit, waardoor hij zich moeiteloos aanpast aan verschillende interieurstijlen. De natuurlijke houtstructuur geeft elke tafel een uniek karakter, wat zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

5. Rikke Salontafel Rechthoek

De Rikke Salontafel Rechthoek biedt een perfecte mix van functionaliteit en stijl. Vervaardigd uit massief eikenhout, heeft de tafel een ruime oppervlakte, ideaal voor zowel decoratie als dagelijks gebruik. De subtiele details en lichte afwerking zorgen voor een verfijnde uitstraling, die goed past in diverse interieurstijlen. Deze rechthoekige tafel is ideaal voor langwerpige ruimtes en voegt een elegante touch toe aan elke woonkamer. 

massief eiken salontafels
Salontafels Olfi, Mikko en Sød

Waarom kies je voor een salontafel van massief eikenhout?

Eikenhout is niet alleen duurzaam, maar ook veelzijdig. De dichte vezelstructuur maakt het hout extreem sterk, waardoor het goed bestand is tegen slijtage en dagelijks gebruik. Lees in een eerder geschreven blog 7 tips om je tafel zo lang mogelijk mooi te houden. Bovendien heeft eikenhout een warme, natuurlijke uitstraling die goed past in diverse interieurstijlen, van modern tot rustiek. De unieke nerven en kleurvariaties van het hout zorgen ervoor dat elke tafel een uniek stuk is, wat een persoonlijke touch toevoegt aan je woonkamer. Daarnaast is eikenhout relatief onderhoudsarm; een eenvoudige behandeling met olie of lak kan het hout beschermen en de levensduur verlengen.

Bekijk alle eiken salontafels online of in de showrooms

Deze vijf eiken salontafels van Sav & Økse bieden een breed scala aan stijlen en functies. Of je nu op zoek bent naar een compacte vierkante tafel of een speelse driehoekige vorm, er is altijd een optie die bij jouw wensen past. Bekijk alle eiken salontafels online of in de showrooms in Zaandam en Utrecht, en ontdek meer modellen en stijlen. In een eerdere blog op De Machinekamer hebben we tips gedeeld over het kiezen van de perfecte salontafel, wat je kan helpen bij het maken van je keuze. 

Kom eens langs in onze showrooms en laat je inspireren door ons assortiment aan eiken salontafels, waar kwaliteit en design hand in hand gaan. De showrooms zijn  geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.30 uur en op zondag van 12.00 – 17.00 uur. Volg ons ook op Pinterest of Instagram voor meer inspiratie.

Recente artikelen
5x eiken salontafels voor een stijlvolle woonkamer
5x eiken salontafels voor een stijlvolle woonkamer
Ontdek vijf stijlvolle eiken salontafels uit de Sav & Økse collectie die je interieur een stijlvollLees meer
Met deze 7 tips geniet je langer van je mooie eettafel
Met deze 7 tips geniet je langer van je mooie eettafel
Je hebt een prachtige houten eettafel gekocht, maar hoe zorg je ervoor dat het hout mooi blijft en jLees meer
Veelzijdig notenhout
Veelzijdig notenhout
Of je nu voor een Scandinavische interieurstijl kiest of de mid-century vintage look, met meubels inLees meer
Harmonie in huis
Harmonie in huis
Creëer harmonie in huis met een ton-sur-ton look. De basis van ton-sur-ton ligt in het gebruik van Lees meer